torstai 10. heinäkuuta 2014

Pentukurssi 1. kerta

Onnea N ja sisarukset, 5kk ikää saavutettu!
Tälle päivälle puntari näytti 15,4kg :)

N oli tänään ensimmäistä kertaa pentukurssilla, vähän oli väsynyt poika joten sen sitten äänen käytössä huomasi... Ei sillä ettei kertaus olisi opintojen äiti ja onhan se hyvä saada varmemmaksi joitain käskyjä, mutta meidän suurin harjoiteltava asia taitaa olla haukun lopettaminen ja rauhoittuminen. Näissä asioissa ei ole ongelmaa ennen kuin niitä muita koiria tulee lähelle :D Tai no, odottaminen on välillä hankalaa kun ei N malttaisi. Haukku taas alkaa kun N rupeaa "komentamaan" ja muuten vaan ilmaisemaan ettei ole hyvä.

Siitä johtuen jäi vähän tyhmä olo tuosta ensimmäisestä kerrasta. Kyllä me saatiin kaikki kontatki ja irti harjoitukset tehtyä, mutta koko ajan sai pitää etäisyyttä muihin ettei N:n haukkuminen ym. lähde ihan käsistä. Toisinsanoen me harjoiteltiin "omassa rauhassa" enkä siten kuullut mitään mistä muut/ohjaaja puhui. Ja muut koirat kun lopuksi tutustuivat ja "leikki" niin eipä voitu sitäkään tehdä kun N innostui liikaa muihin verrattuna. Ei tehnyt mitään siis väärin tmv., tapa vaan oli täysin erilainen kuin muilla. Luulen osittain haittaavan myös sen, ettei me hihnassa moikata muita tai jäädä muiden lähelle norkoilemaan tarkoituksella ja nyt sitten ois nimenomaan niin tehty. Luulisin siis sen olevan hämmentävää noin nuorelle koiralle jolle on aina toitotettu asiaa toisin. Ja toki se, että muut kyllä mutta me ei...
Koiratapahtumissa tätä ongelmaa ei ole?

Noh, tästä kai koostuu sitten meidän harjoittelut, muiden pois sulkemisesta koko ajan eikä vain sen hetken kun pyytää jotain. Onneksi ohjaaja tuli välillä käymään meidänkin luona ja lopuksi vielä sanoi, että jos me kontaktia harjoiteltaisiin liikkeessä nyt seuraavaan kertaan saakka.

Katsotaan mitä muuta me saadaan irti näistä kerroista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti